Zwangerschapscursus 

Hoe zal het zijn om straks een kindje te hebben, hoe beweeg ik tijdens mijn zwangerschap, hoe kan ik straks weeën opvangen, waar moet ik aan denken bij borstvoeding en hoe word ik weer fit na mijn bevalling? Wij bieden je diverse bijeenkomsten en informatieavonden aan die je antwoord kunnen geven op deze vragen.

Zwangerschapscursus en vergoeding zorgverzekeraar

Heb jij behoefte aan een zwangerschapscursus? Meerdere verzekeraars bieden een vergoeding voor zwangerschapscursussen aan. De vergoeding valt niet onder de basisverzekering, maar je kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.  

Let op: sommige zorgverzekeraars hebben bepaalde voorwaarden opgesteld. Bijvoorbeeld dat je alleen preventiecursussen mag volgen, je naar speciale centra moet of de cursus door een verloskundige moet worden gegeven. Informeer dus altijd eerst bij je zorgverzekeraar voordat je een cursus wil gaan volgen. Vraag vooraf bij de docente naar de AGB-code (Algemeen GegevensBeheer). Dit is een uniek codenummer in een register van Nederlandse zorgverleners of zorgverleningsinstanties. Zonder deze code kan het zijn dat de aangeboden cursus niet vergoed wordt door jouw zorgverzekering. 

 

Voor verdere informatie en aanmelden kun je de gewenste cursus aanklikken, zodat je meteen bij de juiste docente terecht komt. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.