Home > Zwanger > Zwangerschapscursussen en bijeenkomsten

Zwangerschapscursussen en bijeenkomsten

Corona maatregelen

Door de corona maatregelen bestaat de mogelijkheid dat zwangerschapscursussen en bijeenkomsten in een andere vorm gegeven worden, bijvoorbeeld via beeldbellen of online. Heb je hierover vragen, neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende cursusaanbieder. 

Zwangerschapscursus 

Hoe zal het zijn om straks een kindje te hebben, hoe beweeg ik tijdens mijn zwangerschap, hoe kan ik straks weeën opvangen, waar moet ik aan denken bij borstvoeding en hoe word ik weer fit na mijn bevalling? Wij bieden je diverse bijeenkomsten en informatieavonden aan die je antwoord kunnen geven op deze vragen.

Voor verdere informatie en aanmelden kun je de gewenste cursus aanklikken, zodat je meteen bij de juiste docente terecht komt. 

Zwangerschapscursus en vergoeding zorgverzekeraar

Heb jij behoefte aan een zwangerschapscursus? Meerdere verzekeraars bieden een vergoeding voor zwangerschapscursussen aan. De vergoeding valt niet onder de basisverzekering, maar je kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.  

Let op: sommige zorgverzekeraars hebben bepaalde voorwaarden opgesteld. Bijvoorbeeld dat je alleen preventiecursussen mag volgen, je naar speciale centra moet of de cursus door een verloskundige moet worden gegeven. Informeer dus altijd eerst bij je zorgverzekeraar voordat je een cursus wil gaan volgen. Vraag vooraf bij de docente naar de AGB-code (Algemeen GegevensBeheer). Dit is een uniek codenummer in een register van Nederlandse zorgverleners of zorgverleningsinstanties. Zonder deze code kan het zijn dat de aangeboden cursus niet vergoed wordt door jouw zorgverzekering. 

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder