Welkom Kraamzorg werkt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP): een handleiding waarmee de aanbieders van kraamzorg in het hele land op dezelfde manier bepalen welke kraamzorg nodig is. Voor elke individuele situatie opnieuw. Op een heldere, eenduidige en toch flexibele manier. Zodat iedereen in Nederland kan rekenen op kraamzorg op maat. Het aantal uren kraamzorg wordt over ca. 8 dagen verdeeld, ook in het weekend en op feestdagen. Afhankelijk van het soort voeding je gaat geven aan je kindje, kun je onderstaande richtlijn aanhouden voor het vaststellen van het aantal kraamzorguren.


Borstvoeding: 24 tot 49 uur
Kunstvoeding: 24 tot 45 uur
Indien je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven, dan worden deze uren in mindering gebracht op het aantal kraamzorguren. 

De indicatie is inclusief jouw persoonlijke Babybalance account. Babybalance is een digitaal platform met betrouwbare instructie- en voorlichtingsvideo's, ter voorbereiding en ondersteuning op de reguliere kraamzorg. Hiervoor wordt 1 uur kraamzorg ingeruild voor een digitaal kraamzorguur (zonder eigen wettelijke bijdrage). 

Een eerste indicatie wordt vastgesteld tijdens het intakegesprek op basis van jouw persoonlijke situatie en verloop van je zwangerschap. Tijdens de kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden. Voor meer informatie over het Landelijke Indicatieprotocol Kraamzorg adviseren wij jou contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Maak ook gebruik van extra hulp in jouw kraamtijd.
Lees verder

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.