Home > Kraamzorg > Uren kraamzorg

Uren kraamzorg

Welkom Kraamzorg werkt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP): een handleiding waarmee de aanbieders van kraamzorg in het hele land op dezelfde manier bepalen welke kraamzorg nodig is. Voor elke individuele situatie opnieuw. Op een heldere, eenduidige en toch flexibele manier. Zodat iedereen in Nederland kan rekenen op kraamzorg op maat. Het aantal uren kraamzorg wordt over ca. 8 dagen verdeeld, ook in het weekend en op feestdagen. Afhankelijk van het soort voeding je gaat geven aan je kindje, kun je onderstaande richtlijn aanhouden voor het vaststellen van het aantal kraamzorguren.


Borstvoeding: 24 tot 49 uur
Kunstvoeding: 24 tot 45 uur
Indien je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven, dan worden deze uren in mindering gebracht op het aantal kraamzorguren. 

Een eerste indicatie wordt vastgesteld tijdens het intakegesprek op basis van jouw persoonlijke situatie en verloop van je zwangerschap. Tijdens de kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden. Voor meer informatie over het Landelijke Indicatieprotocol Kraamzorg adviseren wij jou contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder