0900
we zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!
Home > Kraamzorg > Uren kraamzorg

Uren kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg waar je gebruik van kunt maken is gebaseerd op wat moeder èn kind (en je gezin) écht nodig hebben in de kraamtijd. Welkom Kraamzorg maakt hiervoor gebruik van het landelijk indicatieprotocol kraamzorg (LIP): een handleiding waarmee de aanbieders van kraamzorg in het hele land op dezelfde manier bepalen welke kraamzorg nodig is. Voor elke individuele situatie opnieuw. Op een heldere, eenduidige en toch flexibele manier. Zodat iedereen in Nederland kan rekenen op kraamzorg op maat.

Zorg op Maat

Kraamzorg op maat, betekent dat er volgens het LIP een basis van 24 uur (excl. de uren bij bevalling) gegarandeerd wordt. Afhankelijk van je situatie en persoonlijke omstandigheden kan dit wijzigen.

Misschien blijkt bij je bevalling of in de kraamweek dat je meer of minder kraamzorguren nodig hebt dan tijdens jouw intake is besproken. De kraamverzorgende overlegt met de verloskundige op basis van het LIP als er (her) indicatie nodig is. Het werkelijk aantal uren kan mede afhankelijk zijn van andere factoren zoals de periode of het moment waarin je bevalt. In kraamzorg kennen we piektijden, die te omschrijven zijn als momenten waarop veel kinderen tegelijk geboren worden. Ook dan wordt de zorg zo goed mogelijk verdeeld. De basis voor 24 uur voor moeder en kind blijft gegarandeerd.


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder