Kinderwens en voorbereiding op zwangerschap

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, is het belangrijk je zo goed mogelijk op een zwangerschap voor te bereiden. Sta eens goed stil bij je gezondheid, voedingspatroon en leefwijze, maar ook bij medicijn gebruik of ongezonde gewoonten. Bijgaande links naar websites en te downloaden folders geven je informatie die nuttig kan zijn tijdens je zwangerschap, bevalling of kraamtijd en de tijd daarna.

Stichting Veilig Kind
Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van een hydrofiele doek over een kinderwagen in de zon gevaarlijk kan zijn. Dit terwijl de meeste mensen denken dat een hydrofiele doek juist wel een verantwoorde oplossing is.

Brochure Gevaar Hydrofiele doeken 

Zwangerschap t/m kraamzorg
Bij Koninklijke Nederlandse organisatie van Verloskundigen KNOV kan je folders vanaf zwangerschap tot en met de kraamzorg downloaden, ook in andere talen.

Folders over:

  • zwanger worden
  • zwanger
  • miskraam
  • bevallen
  • net bevallen

Geboorteplan

Onder Geboorteplan - de Verloskundige (KNOV)  kan je meer lezen over het maken van een geboorteplan. In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld voor jezelf, je partner, je verloskundige of andere zorgverleners. Het is handig om een kopie te maken van de laatste versie. Voor jezelf, de kraamverzorgende, de verloskundige thuis en/of de zorgverlener in het ziekenhuis.

Zwangerschap en bevalling
Betrouwbare en begrijpelijke informatie over zorg bij zwangerschap en bevalling vind je op de website Alles over zwanger. Deze website is een initiatief van het College Perinatale Zorg (CPZ). Het is een online versie van de folder Zwanger! en de folder Geboortezorg in Nederland.

De folder Zwanger! is de landelijke folder met informatie en adviezen van verloskundigen, huisartsen en gynaecologen met algemene informatie over wat de zwangere vrouw en haar partner aan zorg kan verwachten.

Als je zwanger bent komen er een heleboel vragen op je af. Veel lezen over zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna kan je helpen met het beantwoorden van deze vragen. Hieronder een aantal nuttige links naar websites die je hiermee kunnen ondersteunen.

https://www.welkomkraamzorg.nl/zwanger/voorbereiding/nuttige-links/

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.