0900
we zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!
Home > Kraamzorg > Kraamzorgtarieven

Kraamzorgtarieven

Kraamzorg valt in Nederland onder de basisverzekering. Dat betekent dat alle kosten voor de geïndiceerde kraamzorguren, de inschrijving, de intake en de partusassistentie door je zorgverzekeraar worden vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg à € 4,30 per uur.

Tarieven voor kraamzorg 2018

  • Inschrijving € 44,24
  • Intake kraamzorg bij je thuis € 66,35
  • Intake kraamzorg telefonisch € 22,13
  • Partusassistentie € 47,70 per uur (geen wettelijke eigen bijdrage)
  • Kraamzorg € 47,70 per uur (inclusief wettelijke eigen bijdrage van € 4,30)
  • Toeslag partusassistentie € 88,48

Verwacht je in 2019 jouw kindje? Bekijk hier de tarieven van 2019.

Toelichting op bovenstaande tarieven

Inschrijving
Deze zijn direct verbonden aan de aanmelding voor kraamzorg. De zorgverzekeraar vergoedt één inschrijving per bevalling.

Intake
Het intakegesprek kan telefonisch of via een huisbezoek plaatsvinden. De zorgverzekeraar vergoedt dit één maal per verzorging.

Toeslag partusassistentie
Deze toeslag is van toepassing als de kraamverzorgende wordt opgeroepen voor bevallingassistentie. Dit tarief wordt eenmalig per bevalling naast het uurtarief in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt dit.

Partusassistentie per uur 
Partusassistentie valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed.

Kraamzorg per uur 
Kraamzorg valt onder de basisverzekering en wordt vergoed. Wel wordt er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur in rekening gebracht. Dit tarief geldt voor de uren in de kraamperiode.

Vergoedingen en betaling kraamzorg
De kosten van inschrijving, intake en geleverde uren kraamzorg worden door Welkom Kraamzorg rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage voor de kraamzorguren en eventueel aanvullende zorguren (zoals couveusenazorg) worden afhankelijk van zorgverzekeraar en pakket door Welkom Kraamzorg, of naar de klant gefactureerd of rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.
In het eerste geval kun je, indien je recht hebt op een gedeeltelijke of volledige vergoeding van de eigen bijdrage zelf declareren bij jouw zorgverzekeraar.
In het laatste geval zal de zorgverzekeraar kosten van de eigen bijdrage kraamzorg, afhankelijk van het pakket met je verrekenen.
Na het afsluiten van het kraambed wordt een eventuele factuur kraamzorg, via automatisch incasso (zie leveringsvoorwaarden), afgeschreven van je bankrekening.

 

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder