Een zwangerschap van een meerling is meestal korter. Bij een meerlingzwangerschap krijg je een medische indicatie. Dit houdt in dat de verdere begeleiding van de zwangerschap en bevalling onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog valt en dat de bevalling in het ziekenhuis zal moeten plaatsvinden. Je gaat ook vaker op controle dan bij een eenlingzwangerschap.

Kraamzorg bij een meerling
Ben je zwanger van een meerling, dan horen wij dit graag. Je kunt dan bijvoorbeeld eerder beginnen met de zwangerschapscursus (mocht je hieraan willen deelnemen). Ook plant de kraamzorgconsulent het intakegesprek iets eerder. Meestal krijg je extra uren kraamzorg en ook bestaat de mogelijkheid voor het krijgen van uitgestelde kraamzorg of couveusenazorg als de kinderen 10 of meer dagen in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Informeer naar de mogelijkheden bij je ziektekostenverzekering of kijk je polis na, want de vergoedingen van deze zorg zijn per ziektekostenverzekering verschillend. Onze kraamzorgconsulenten zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden en kunnen je verder helpen met jouw vragen. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.