Home > Bevalling > Ziekenhuis

Ziekenhuis

Poliklinisch bevallen (verplaatste thuisbevalling)

Bij een poliklinische bevalling ga je tijdens de ontsluitingsfase naar het ziekenhuis. Het begin van de bevalling doe je dus thuis met de hulp van een verloskundige. Zij belt de kraamverzorgende en het ziekenhuis. De kraamverzorgende zal de verloskundige assisteren tijdens de bevalling. Ongeveer twee uur na de bevalling ga je samen met de kraamverzorgende naar huis.

Let op:

  • Je moet zelf voor vervoer zorgen.
  • De kosten voor een poliklinische bevalling worden niet altijd vergoed. Kijk of vraag het goed na bij je eigen zorgverzekeraar.
     

Bevallen in het ziekenhuis
Beval je om medische reden in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling Planning en Service als je baby geboren is en je weet wanneer je naar huis mag. We zullen samen een tijdstip afspreken zodat de kraamverzorgende thuis de zorg kan voortzetten.

Mocht de kraamverzorgende (nog) niet aanwezig zijn, hebben we een korte samenvatting gemaakt met belangrijke informatie van de zorg voor jezelf en je baby om de eerste nacht thuis door te komen. Download hier de korte samenvatting met belangrijke informatie voor de eerste uren thuis met je baby.

Handig om te weten:
Tijdens het intakegesprek bespreekt de kraamzorgconsulent jouw wensen ten aanzien van de bevalling met je door.
Wil je thuis bevallen, denk dan aan het kraampakket.


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder