Tijdens je zwangerschap is de kraamzorgconsulent jouw vaste aanspreekpunt. Zij neemt contact met je op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Deze afspraak kan rond de 7e maand van je zwangerschap met een huisbezoek of telefonisch geregeld worden. Ben je zwanger van een meerling dan zal de intake eerder plaatsvinden.

Het gesprek

Door de kraamzorgconsulent word je voorbereid op je bevalling, kraamtijd, de richtlijnen veilig werken worden besproken en kun je met al je vragen bij haar terecht.

Aantal uren kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt hangt af van je eigen zorgverzekeraar. Dit wordt vastgesteld op basis van het Landelijk Indicatie Protocol (L.I.P.) kraamzorg. Het aantal uren kraamzorg wordt over ca. 8 dagen verdeeld, ook in het weekend en op feestdagen. Afhankelijk van het soort voeding je gaat geven aan je kindje, kun je onderstaande richtlijn aanhouden voor het vaststellen van het aantal kraamzorguren.

Borstvoeding: 24 tot 49 uur
Kunstvoeding: 24 tot 45 uur
Indien je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven, dan worden deze uren in mindering gebracht op het aantal kraamzorguren.

Matchmaker

Het hebben van een goede klik met jouw kraamverzorgende is belangrijk voor het hele gezin, zodat jouw kraamtijd fijn en naar jouw verwachting kan verlopen. Op basis van jouw wensen en interesses zet Welkom Kraamzorg de best mogelijke kraamverzorgende in die goed binnen het gezin past, waardoor deze eerste bijzondere dagen nog specialer worden. Na jouw definitieve inschrijving kun je via je persoonlijke Welkom account jouw persoonlijk profiel invullen bij de Matchmaker. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.