Opleidingen

We vinden het erg belangrijk dat er voldoende instroom is en blijft van nieuwe goed opgeleide kraamverzorgenden. We werken hier actief aan mee door informatie te geven over de kraamzorg op open dagen en regionale beroepenfeesten in het VMBO. Ook verzorgen wij gastlessen op verschillende Regionale Opleidings Centrums (ROC'S) in de regio. Ook hebben wij diverse opleidingsmogelijkheden voor BBL-trajecten en/of verzorgende IG. 

Wij zijn aangesloten bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) waarbij wij geregistreerd zijn als erkend leerbedrijf. Wij bieden goede leermogelijkheden en deskundige begeleiding. 

Opleidingstrajecten kraamzorg

Wil je meer weten of je in aanmerking komt voor een van onderstaande mogelijkheden, neem dan contact op met ons via hrmkraamzorg@welkomkraamzorg.nl.

Verzorgende IG

zonder uitstroom kraam

Wij hebben ruimte voor de verkorte opleiding voor verzorgende IG die graag de in kraamzorg willen werken. (bijv. bij overstap uit ouderenzorg of gehandicaptenzorg).

Ben je al verzorgende IG en wil je graag in de kraamzorg werken, dan kun je bij ons leerbedrijf de uitstroom kraam volgen. Je kunt binnen 6 maanden zelfstandig aan de slag als kraamverzorgende. 

Herintreders kraamzorg

Ben jij kraamverzorgende geweest? Heb je je registratie KCKZ ooit behaald? En wil je weer werken in de kraamzorg? Kom dan werken bij Welkom Kraamzorg. Wij zorgen voor een goed inwerktraject en de scholing volgens de normen van het KCKZ die nodig is om weer aan de slag te gaan. Per 1 april 2023 zijn de herintreders toelatingseisen gewijzigd. Lees hier voor meer informatie. 

BBL trajecten (startdatum mei 2024 of september 2024)

Kraamverzorgende

Ook bieden wij met regelmatig BBL trajecten aan of begeleiden we al gestarte trajecten, zodat je na deze opleiding direct aan de slag kunt als kraamverzorgende. De eerst volgende 15 maanden trajecten starten in het voorjaar van 2024. 
Heb je interesse om met deze opleiding, welke gegeven wordt aan de Geboortezorg Academie, te beginnen, stuur dan je motivatiebrief en CV naar bovenstaand mailadres. 

Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding moet je minimaal 19 jaar oud zijn, in bezit zijn van rijbewijs en auto en wonen in het werkgebied of bereid zijn om te verhuizen. 

En zij gingen je voor! Bekijk hier de drie verhalen van Janne, Miranda en Kim. 

Scholieren verzorgende IG

BOL-leerlingen

In overleg met de samenwerkende scholen bieden wij tweedejaars BOL-leerlingen verzorgende IG een orienterende stage in de kraamzorg aan. Voor de stageplekken kun je contact openemen met het ROC van eigen keuze in Brabant. Wij werken regelmatig samen met onderstaande scholen:

ROC de Leijgraaf | Veghel - Oss
ROC Nijmegen | Nijmegen - Boxmeer
Summa College | Eindhoven
Koning Willem I College | Den Bosch
Gilde Opleidingen | Horst - Venray

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.