herintreder kraamverzorgende

Herintreders kraamzorg gezocht

Ben jij kraamverzorgende geweest? Heb je je registratie KCKZ ooit behaald? En wil je weer werken in de kraamzorg? Kom dan werken bij Welkom Kraamzorg. Wij zorgen voor een goed inwerktraject en de scholing  volgens de normen van het KCKZ die nodig is om weer aan de slag te gaan.

Weer de kraamzorg in?

Als je bij Welkom Kraamzorg werkt, werk je in een regionaal team. Werken op maat is mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een duobaan of  werken op rooster. We maken gebruik van een partuspoule voor de avond- en de nacht.  Ook een leaseauto behoort tot de mogelijkheden. Heb jij zin om weer aan de slag te gaan in de kraamzorg. Solliciteer dan nu.

Wanneer ben je een herintreder?

Je bent een herintredende kraamverzorgende wanneer je 1 jaar of langer je vak niet hebt uitgeoefend en/of 1 jaar of langer uitgeschreven bent geweest bij het Kwaliteitsregister kraamverzorgende van het Kenniscentrum Kraamzorg.

Toelatingseisen herintredende kraamverzorgende

Sinds 1 april 2023. zijn er nieuwe toelatingseisen voor het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden (KCKZ). De Beslisboom op de website van het Kenniscentrum Kraamzorg maakt duidelijk aan welke eisen voldaan moet worden om (weer) in te stromen in het kwaliteitsregister.

In de praktijk blijkt dat er onduidelijkheid bestaat over de groep kraamverzorgenden die vier jaar of langer geleden een erkend diploma kraamverzorgende heeft behaald. In de beslisboom staan zij aan de linkerkant.

Voor deze groep geldt dat zij, onder voorwaarden, ingeschreven kunnen worden in het herintredersregister. Eerdere registratie in het kwaliteitsregister, het aantal behaalde accreditatiepunten en aantoonbare werkervaring nemen wij mee in de afweging voor toelating in het herintredersregister. Als iemand niet voldoet geeft de beslisboom aan dat er een opleiding kraamzorg gevolgd moet worden. Dit betekent niet altijd dat de gehele opleiding kraamverzorgende weer doorlopen moet worden maar kan men in veel gevallen volstaan met een branche erkende opleiding (eventueel met vrijstelling afhankelijk van vooropleiding en de uitkomst van de toelatingstoets).

Functietitel:
herintreder kraamverzorgende
Type:
Part time
Opleiding:
Maanden ervaring:
0

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.