Wat houdt werken in de kraamzorg in?

Als kraamverzorgende sta jij klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Je observeert en controleert hun gezondheid, je geeft adviezen en instructies en ondersteunt het hele gezin. Aan het eind van de kraamtijd heb jij ervoor gezorgd dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen. Jij maakt van de kraamweek een bijzondere herinnering.

De leukste kraamzorg vacatures in jouw regio

Bij Welkom Kraamzorg zorgen we er altijd voor dat jij zoveel mogelijk in jouw regio kunt werken. We zijn actief in de volgende gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Heusden, Landerd, Mill en St. Hubert, Oss, Schijndel, ’s Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Sint Oedenrode, Uden, Veghel en Vught.

partus assistent tijdens opleiding

partus assistent tijdens opleiding

Bekijken
partusassistent Kraamverzorgende

partusassistent Kraamverzorgende

Bekijken
kraamverzorgende regio Uden/Veghel

kraamverzorgende regio Uden/Veghel

Bekijken
kraamverzorgende regio Oss

kraamverzorgende regio Oss

Bekijken
kraamverzorgende regio Den Bosch

kraamverzorgende regio Den Bosch

Bekijken
herintreder kraamverzorgende

herintreder kraamverzorgende

Bekijken

Wat verwachten wij van onze kraamverzorgenden?

  • Je hebt een diploma van de opleiding verzorgende kwalificatieniveau 3 IG/MDGO-VZ, uitstroom kraamzorg of je verwacht dit schooljaar dit diploma te behalen.
  • Je hebt een diploma verzorgende kwalificatieniveau 3 IG zonder uitstroom kraamzorg, maar bent bereid om dezeaanvullende modulen te volgen.
  • Je hebt bij voorkeur recente ervaring in het werken als kraamverzorgende.
  • Je bent als verpleeg- of verloskundige in het bezit bent van een geldig diploma met aantoonbare ervaring in de geboortezorg.
  • Je hebt een geldig rijbewijs.
  • Je bent flexibel en zelfstandig

Wat maakt werken bij Welkom Kraamzorg zo bijzonder?

Welkom kraamzorg biedt meer dan alleen goede kraamzorg, Je werkt in een hecht team met deskundige en bevlogen kraamverzorgenden met een betrokken teammanager, waar je altijd terecht kunt. Wij willen dat jij doet waar je goed in bent en plezier aan je werk beleeft en dat het werk past bij jouw privé situatie door het aanbieden van o.a. werken op rooster of een duobaan.

Lees verder

Matchmaker Zorg

Welkom Kraamzorg werkt als enige in de regio met de Matchmaker Zorg. Als je bij ons komt werken, vul je online jouw persoonlijk profiel in. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw interesses, wensen en behoeften. Ben je een rustig of energiek persoon? Iemand die structuur boven alles stelt, of juist heel flexibel kan inspringen? Heb je affiniteit met huisdieren, of onderneem je graag activiteiten met broertjes en zusjes? We zetten deze informatie in om een goede klik te maken met de kraamgezinnen én zo leren wij je direct goed kennen!

De kraamgezinnen vullen deze vragenlijst in, waardoor we de beste match kunnen selecteren. Het hebben van een goede klik met jouw kraamgezin is belangrijk voor het hele gezin en zorgt voor meer werkplezier. Een kleine kanttekening hierbij is dat in piekmomenten de inzet niet altijd zo gepland kan worden, maar dan weten we toch nog steeds wat jij fijn vindt.

Stage en opleiding voor kraamverzorgenden

Bij Welkom Kraamzorg vinden we het erg belangrijk dat er voldoende instroom van nieuwe goed opgeleide kraamverzorgenden is én blijft. We werken hier actief aan mee door voldoende stageplaatsen te geven. Meer informatie over stages en opleidingen in de kraamzorg.

Lees verder

Nieuw Kraamzorg verdiepende scholing 
Den Bosch - Oss - Koning Willem I college

Wil jij je zorgtalent inzetten in het werken met moeder en kind en heb je een (eerder) behaald (VIG) diploma? Dan is deze verdiepende scholing uiterst geschikt voor jou! Zowel voor studenten die net een geschikte vooropleiding hebben afgerond, als herintreders kunnen starten bij ons.

Startdatum is op dinsdag 24 september bij voldoende aanmeldingen. 

Aanmelden en/of meer informatie 

kraamzorg-verdiepend-keuzedeel-k1432

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.