Home > Werken bij > Opleidingen

Opleidingen

We vinden het erg belangrijk dat er voldoende instroom is en blijft van nieuwe goed opgeleide kraamverzorgenden. We werken hier actief aan mee door voldoende stageplaatsen te geven en gastlessen te verzorgen op verschillende Regionale Opleidings Centrums (ROC'S) in de regio. Ook hebben wij diverse opleidingsmogelijkheden voor BBL-trajecten en/of verzorgende IG. 

Wij zijn aangesloten bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) waarbij wij geregistreerd zijn als erkend leerbedrijf. Wij bieden goede leermogelijkheden en deskundige begeleiding.

Om jong kraamtalent goed voor te bereiden in het vak van kraamverzorgenden zijn alle Kraamzorginstellingen, ROC's van Brabant, studenten van de leerweg (BOL), Verzorgende IG en Calibris in 2012 een samenwerkingsverband gestart: De KraamzorgOpleidingBrabant (KOB).

Door deze samenwerking willen we het onderwijs en de beroepspraktijk beter op elkaar laten aansluiten én intensiveren. Het werkveld is nauw betrokken bij de inhoud van de opleiding en zorgt voor stageplaatsen. Hierdoor is er winst voor iedereen:

  • Voldoende nieuwe instroom van kraamverzorgenden in de arbeidsmarkt
  • Studenten lopen vakkundig stage bij een kraamzorginstelling
  • Meer aandacht voor kraamzorg in de opleiding tot verzorgende
  • Na diploma goede kans op baan (echter geen garantie)
  • Studenten leren samenwerken met verloskundigen in de eerste lijn en met verloskundigen en gynaecologen in het ziekenhuis Bernhoven in Uden, Maasziekenhuis Boxmeer en JBZ in Den Bosch. 

 

Wil je meer weten of je in aanmerking komt voor een van onderstaande mogelijkheden, neem dan contact op met ons via hrmkraamzorg@welkomkraamzorg.nl. Momenteel zijn alle beschikbare plaatsen voor de BBL-opleiding 2019 bezet. Later dit jaar volgt meer informatie over de opleidingsplaatsen in 2020. Heb je interesse, stuur na 1 juli jouw gegevens in. Eerdere aanvragen worden niet in behandeling genomen. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding moet je minimaal 21 jaar oud zijn, in bezit zijn van rijbewijs en auto en wonen in het werkgebied of bereid zijn om te verhuizen. 

Voor de stageplekken kun je ook contact openemen met het ROC van eigen keuze in Brabant. Wij werken regelmatig samen met onderstaande scholen:

ROC de Leijgraaf | Veghel - Oss
ROC Nijmegen | Nijmegen - Boxmeer
Summa College | Eindhoven
Koning Willem I College | Den Bosch
Gilde Opleidingen | Horst - Venray

Stagaires

BOL-leerlingen

Op zoek naar een stage in de kraamzorg? Wij hebben jaarlijks meerdere stageplekken voor eerste, tweede en derdejaars stagaires kraamverzorgende.

BBL trajecten

kraamverzorgende

Ook bieden wij met regelmatig BBL trajecten aan of begeleiden we al gestarte trajecten (18 mnd- 2jaars trajecten), zodat je na deze opleiding direct aan de slag kunt als kraamverzorgende.

Momenteel zijn alle beschikbare plaatsen voor de BBL-opleiding 2019 bezet. Later dit jaar volgt meer informatie over de opleidingsplaatsen in 2020. Heb je interesse, stuur na 1 juli jouw gegevens in. Eerdere aanvragen worden niet in behandeling genomen. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding moet je minimaal 21 jaar oud zijn, in bezit zijn van rijbewijs en auto en wonen in het werkgebied of bereid zijn om te verhuizen. 

 

Verzorgende IG

zonder uitstroom kraam

Ben je al verzorgende IG en wil je graag in de kraamzorg werken, dan kun je bij ons leerbedrijf de uitstroom kraam volgen. Je kunt binnen 6 maanden zelfstandig aan de slag als kraamverzorgende. 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder