Home > Samenwerking > Ziekenhuizen > Kraamzorg in ziekenhuis

Kraamzorg in ziekenhuis

Begin 2017 is Welkom Kraamzorg samen met ziekenhuis Bernhoven een pilot ‘kraamzorg in het ziekenhuis’ gestart. Moeders die door middel van een keizersnede bevallen van hun kindje én borstvoeding geven kunnen in het ziekenhuis al kraamzorg ontvangen. Na ontslag gaat de dezelfde kraamverzorgende met moeder en kind mee naar huis om daar de kraamzorg voort te zetten.

In de periode februari t/m juni 2016 hebben 35 vrouwen meegedaan aan de pilot. 

De eerste resultaten zijn bekend:
96% van de vrouwen geeft aan zeer tevreden te zijn.

Van alle vrouwen die gestart zijn met het geven van volledige borstvoeding is, aan het einde van het kraambed, het aantal vrouwen die nog volledige borstvoeding geeft in de pilot groep duidelijk groter ( 11% meer) dan een vergelijkbare groep vrouwen die door middel van een keizersnede bevallen zijn, na bevalling gestart zijn met het geven van volledige borstvoeding, maar geen kraamzorg in het ziekenhuis hebben gehad.

Maar bovenal vinden de vrouwen het erg prettig dat er geen tegenstrijdige adviezen meer worden gegeven, en dat er direct persoonlijke aandacht en zorg is voor moeder en kind.

De kraamverzorgende is direct betrokken bij het ontslag uit het ziekenhuis, waardoor de overgang van ziekenhuis naar huis prettig en soepel verloopt. 

In november worden de resultaten besproken in het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Bernhoven en wordt gekeken naar de toekomstmogelijkheden.

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder