Home > Over ons > Kwaliteit

Kwaliteit

Welkom Kraamzorg heeft meer dan 100 jaar ervaring in de kraamzorg. Onze professionals werken nauw samen met alle ziekenhuizen en verloskundigen in de regio. Ze zijn goed opgeleid en houden hun vakkennis op peil met bijscholingen over bijvoorbeeld borst- en kunstvoeding, Eerste Hulp aan Baby's en Kinderen, opvoedkundige vraagstukken en omgaan met voorkeurshoudingen van de baby.

Onze klanten krijgen na de kraamtijd een e-mail met de vraag om een online evaluatieformulier in te vullen van kraamzorgkompas. Door te evalueren kunnen we onze zorg blijven verbeteren om jou en volgende klanten van de beste zorg te kunnen voorzien.

ISO 9001

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd, zodat we je de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. ISO (International Organization for Standardization) controleert of zorginstellingen voldoen aan de internationale vastgestelde kwaliteitsnormen. 

BO Geboortezorg

Algemene voorwaarden Bo (tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond, de Patiëntenfederatie Nederland en de LOC Zeggenschap in Zorg in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en treden in werking per 1 januari 2018). Kerntaak van Bo is de landelijke belangenbehartiging en ondersteuning van zorgorganisaties die actief zijn in geboortezorg.

Bekijk hier de Engelstalige versie van de Algemene voorwaarden Bo geboortezorg/ conditions for maternity care of Bo geboortezorg.

Borstvoedingscertificaat

Welkom Kraamzorg is in het bezit van het WHO/ UNICEF-keurmerk Baby Friendy Nederland (voorheen Zorg voor Borstvoeding). Dit betekent dat onze zorg en begeleiding bij borstvoeding voldoet aan de Vijf Standaarden. Dat garandeert je dat onze kraamverzorgenden je uitstekend kunnen begeleiden bij het geven van borstvoeding. Meer informatie is te vinden op de website van Baby Friendly.

 

Dunstan babytaal gecertificeerd

Welkom Kraamzorg is in het bezit van het certificaat Dunstan Babytaal. Al onze kraamverzorgende zijn geschoold en delen deze kennis met het hele gezin. Dunstan Babytaal voegt een dimensie toe aan de bestaande kennis over babycommunicatie. Daarnaast is het een heldere methode die gemakkelijk uit te leggen is en daarmee tijdens de zwangerschap of in de eerste babytijd goed kan worden overgedragen.

Leerbedrijf

Welkom Kraamzorg is een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat stagiaires, kraamverzorgenden in opleiding, praktijkervaring op kunnen doen. Onder begeleiding van een kraamverzorgende, die opgeleid is als werkgeleider, loopt de stagiaire of leerling mee in de gezinnen en ondersteunt hierbij de kraamverzorgende. Afhankelijk van de werkervaring en het opleidingsjaar kan en mag de stagiaire meer taken zelfstandig uitvoeren. Lees verder over de inzet. 

Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen (EHBK)

Al onze kraamverzorgende zijn geschoold en in het bezit van een EHBK-diploma van het Rode Kruis. 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder