Home > Over ons > Extra diensten

Extra diensten

Couveuze nazorg

Wanneer je kindje te vroeg geboren wordt of een moeizame start heeft, verlopen de eerste dagen of weken heel anders dan je had verwacht. Het is vaak een spannende en emotionele gebeurtenis en gevoelens van blijdschap en onzekerheid wisselen elkaar af. Als ouder, zul je dan ook uitkijken naar de dag dat je kindje mee naar huis mag; een blijde gebeurtenis, maar soms ook spannend.

De thuiskomst van je kindje zorgt voor een grote overgang. Thuisgekomen ligt de verantwoording bij jou en zul je de verzorging van je kindje inpassen in je dagelijks leven. Gelukkig hoef je daar als ouders dan niet alleen voor te staan, want na thuiskomst kun je een beroep doen op couveuse-nazorg van Welkom Kraamzorg. Deze zorg wordt gegeven door een ervaren en speciaal daarvoor opgeleide kraamverzorgende. Zij maakt je vertrouwd met de dagelijkse verzorging van je kindje in de thuissituatie.

Couveuse-nazorg wordt op de dag van thuiskomst van je kindje of aansluitend de volgende dag ingezet. Hoelang de kraamverzorgende blijft, is afhankelijk van je verzekeraar en hoeveel zorg en begeleiding je nodig hebt. Couveuse-nazorg wordt op maat aangeboden, passend bij jouw gezinssituatie. Lees hier meer informatie over couveuse nazorg.  

Dunstan Babytaal

Volgens de Dunstan Babytaal methode maken alle pasgeboren baby’s vijf reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluid voor honger, vermoeidheid, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Na een maand of vier verdwijnen de geluiden en reflexen en maken ze plaats voor bewuste communicatie. Al onze kraamverzorgende zijn geschoold in Dunstan Babytaal en leren jou in de kraamtijd de geluidjes van jouw kindje herkennen. Maar als je die uitleg gehad hebt, is de Babytaal App heel handig. Met de App kan je de geluiden snel raadplegen met je mobiele telefoon. Ook zit er een leuke oefenmodule in de App waarmee je kan kijken of je de geluidjes al aardig onder de knie hebt. Heel handig om mee te oefenen zolang de baby er nog niet is. En om de geluiden van jouw eigen baby te vergelijken met de Babytaal geluiden.

Download jouw eigen Babytaal App in de Appstore of Google Play

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder