Home > Nieuws > ZwApp: nieuwe regionale app voor zwangeren

ZwApp: nieuwe regionale app voor zwangeren

Donderdag 23 Maart 2017

De ZwApp is ontwikkeld door verloskundigen en gynaecologen van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Geboortezorg aan de Maas*. Maasziekenhuis Pantein, verschillende verloskundige praktijken en kraamorganisaties maken hier deel van uit. Het VSV is het eerste VSV in de regio dat werkt met de ZwApp.

Persoonlijke app

Iedere zwangere vult bij aanvang in de ZwApp een persoonlijk profiel in. Op basis van dit profiel krijgt zij gedurende de hele zwangerschap en kraamtijd informatie op maat. De ZwApp bevat naast nuttige informatie ook allerlei functionaliteiten. Zwangeren kunnen zelf hun bloeddruk en gewicht bijhouden, maar ook het geluid van het hartje opnemen tijdens de controle bij de verloskundige of gynaecoloog. Ze kunnen een dagboek bijhouden en foto’s op de tijdlijn plaatsen. Ook bevat de ZwApp een agendafunctie. Meerdere mensen kunnen de app downloaden en de uitgetelde datum invullen, zodat bijvoorbeeld ook partner, grootouders of andere familieleden de zwangerschap kunnen volgen.

Eenduidige informatie

Mandy Cleven, een van de verloskundigen van het VSV en tevens werkzaam in Maasziekenhuis Pantein, heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de ZwApp: “Een zwangerschap is voor veel aanstaande moeders een tijd met emoties, vragen en soms ook onzekerheden. Wat mag je wel en niet? Wat gebeurt er in je lichaam? Wat moet je allemaal regelen? In de praktijk merken we dat zwangere vrouwen behoefte hebben aan informatie en geruststelling. ZwApp biedt eenduidige informatie van professionals in de regio, waardoor zwangeren beter zijn geïnformeerd. Ook kunnen zij via de ZwApp gemakkelijk contact opnemen met de zorgverlener.”

 De app is er puur ter ondersteuning tijdens de zwangerschap tot tien dagen na de bevalling en heeft geen commercieel doel.

 * Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Geboortezorg aan de Maas bestaat uit Maasziekenhuis Pantein, de verloskundige praktijken Cuijk/Mill, Bergen/Gennep, Boxmeer, Venray en Horst en kraamorganisaties.

Nieuwsitems

Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder