Home > Nieuws > Zwanger in de zomer. Wij geven je 6 verkoelende tips!

Zwanger in de zomer. Wij geven je 6 verkoelende tips!

Maandag 03 Augustus 2020

Ben je zwanger en is het buiten warmer dan 20 graden? Hitte is met deze tips geen probleem meer!

6 verkoelende tips voor jou!

1. Drink voldoende
Volwassenen wordt geadviseerd om minstens 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken. Dit is nog belangrijker als je zwanger bent, omdat je lichaam dan meer vocht nodig heeft. Denk daarbij aan water of thee en probeer zoete drankjes zoveel mogelijk te laten staan. Water drinken hoeft helemaal niet saai te zijn. Vul een karaf water met ingrediënten zoals komkommer, aardbeien, citroen of munt. Zet het de avond van tevoren in de koelkast. Zo maak je je eigen heerlijke fruitwater of mocktail (alcoholvrije cocktail)!

2. Draag luchtige kleding
Een voordeel van zwanger zijn in de zomer: luchtige zwangerschapskleding van linnen en katoen. Dit zijn stoffen die het meeste 'ademen'. Comfortabel en mooi, in lichte zomerse kleuren. Ook valt je mooie zwangere buik extra op in een zomerjurkje dan wanneer je buik verstopt zit achter een dikke laag winterkleding.

3. Doe het rustig aan
Een goed moment om het rustiger aan te doen en een koele plek op te zoeken is wanneer de zon overdag het sterkst is. Dat is meestal zo tussen 12.00 en 15.00 uur. Het houden van een siësta is niet voor niets de normaalste zaak van de wereld in landen met een tropisch klimaat!

4. Ga goed voorbereid het huis uit
Als je naar buiten gaat, smeer jezelf goed in met een hoge factor zonnebrandcrème en draag een pet of hoed. Ook al ben je een zonaanbidder, probeer niet te lang in de zon te zitten en zoek het liefst de schaduw op. Zo voorkom je onder andere het ontstaan van een zwangerschapsmasker.

5. Zoek verkoeling
Door een voetenbadje voor jezelf te maken zorg je ervoor dat je het iets aangenamer hebt. Zet anders een ventilator aan in de kamer, neem een lauwwarme douche of bad of leg een koud washandje op je voorhoofd en nek. Ook zo nu en dan genieten van een lekker waterijsje zorgt voor afkoeling.

6. Pas op met zout eten
Door te veel zout te eten, houd je extra vocht vast en kunnen je handen en voeten opzwellen. Door geregeld je benen omhoog te houden, bijvoorbeeld door lekker op de bank of in een hangmat te liggen, kan overtollig vocht makkelijker wegzakken. Zo voorkom je gezwollen enkels. Wellicht ook slim om je ringen af te doen.


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder