Home > Nieuws > Pilot kraamzorg in ziekenhuis

Pilot kraamzorg in ziekenhuis

Maandag 14 November 2016

Begin dit jaar is Welkom Kraamzorg samen met ziekenhuis Bernhoven een pilot ‘kraamzorg in het ziekenhuis’ gestart. Moeders die door middel van een keizersnede bevallen van hun kindje én borstvoeding geven kunnen in het ziekenhuis al kraamzorg ontvangen. Na ontslag gaat de dezelfde kraamverzorgende met moeder en kind mee naar huis om daar de kraamzorg voort te zetten.

In de periode februari t/m juni 2016 hebben 35 vrouwen meegedaan aan de pilot. 

De eerste resultaten zijn bekend:
96% van de vrouwen geeft aan zeer tevreden te zijn.
Van de vrouwen die meededen aan de pilot geeft 11% meer vrouwen volledige borstvoeding in vergelijking met een vergelijkbare groep vrouwen die door middel van een keizersnede bevallen van hun kindje en borstvoeding geven, maar die geen kraamzorg ontvingen in het ziekenhuis.

Maar bovenal vinden de vrouwen het erg prettig dat er geen tegenstrijdige adviezen meer worden gegeven, en dat er direct persoonlijke aandacht en zorg is voor moeder en kind.
De kraamverzorgende is direct betrokken bij het ontslag uit het ziekenhuis, waardoor de overgang van ziekenhuis naar huis prettig en soepel verloopt. 

In november worden de resultaten besproken in het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Bernhoven en wordt gekeken naar de toekomstmogelijkheden. 

.

Nieuwsitems

Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder