Home > Nieuws > Informatie over Corona

Informatie over Corona

Dinsdag 20 Oktober 2020

Je treft hier onder andere informatie en handige instructievideo's aan over de richtlijnen, kraamvisite, Zorg op afstand, borstvoeding en huisbezoeken.

Kraambezoek 

In de corona periode volgen wij het RIVM advies op over het toestaan van kraamvisite. In samenwerking met BO Geboortezorg, onze brancheorganisatie, is uitgewerkt wat dit betekent voor de kraamzorg. Naar aanleiding van de persconferentie van 28 september met de aankondiging van de nieuwe maatregelen gaat het oude advies opnieuw gelden waarin restricties zijn voor de kraamvisite.

Uitgangspunten
De uitgangspunten voor gezinnen met (een verdenking op) Covid-19 blijven onveranderd. Kraambezoek is niet toegestaan.

Voor kraamgezinnen waar geen (verdenking op) Covid-19 is geldt per 1 oktober 2020:
Ons advies is dat de kraamvisite komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is, ter bescherming van het kraamgezin en onze kraamverzorgenden.

Mocht je wel kraamvisite willen ontvangen, dan is het mogelijk dat één bezoeker wordt aangewezen die tijdens de kraamweek op visite komt.
Dan gelden de volgende voorwaarden:
• 1,5 meter afstand houden moet mogelijk zijn
• De bezoeker moet klachtenvrij zijn
• Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen

Zo beschermen we jou, je kindje, jullie gezin en onze kraamverzorgenden. In ons werkgebied volgen we de ontwikkeling van COVID-19 op de voet. We willen graag de continuïteit van zorg en veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen, voor alle kraamgezinnen en hun pasgeboren baby's. Daarom vragen we om je begrip.

Huisbezoek of telefonische intakes 

De regering geeft in haar maatregelen nav persconferentie van 28 september aan zo weinig mogelijk te reizen en thuis te blijven, maar het blijft mogelijk om een intake aan huis te doen. Uiteraard zal onze kraamzorgconsulent zich aan de RIVM richtlijnen houden. Voorafgaand aan het huisbezoek wordt gevraagd of er COVID-19 klachten in het gezin zijn. Mochten er binnen het gezin klachten zijn zal de intake telefonisch of via beeldbellen gehouden worden, of wordt deze eventueel uitgesteld.

Gebruik mondmasker

Bij alle handelingen bij persoonlijke verzorging of lichamelijk onderzoek waarbij de 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zal de kraamverzorgende in principe een mondmasker dragen. Ook bij de bevalling wordt door de kraamverzorgende een mondneusmasker opgezet. 

 

 

 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder