Home > Nieuws > Het verhaal van...

Het verhaal van...

Vrijdag 10 Mei 2019
Eind april werd ik ingezet in Boxtel bij twee zussen en hun gezinnen afkomstig uit Irak. Een maand of 10 eerder zijn ze tegelijkertijd getrouwd met hun mannen, die beiden in dezelfde flat wonen. Samen naar Nederland gekomen en ook nog allebei vrijwel meteen zwanger! Hoe bijzonder is dat? Ze waren één week na elkaar uitgeteld, maar bevielen drie dagen na elkaar. De ene zus had een zware bevalling en moest drie dagen in het ziekenhuis verblijven, maar op dag 7 en 8 hielp ik beide zussen thuis met hun pasgeboren baby’s. Ze waren tijdelijk bij elkaar ingetrokken, allemaal samen in het grootste appartement van het ene gezin, omdat de andere woonruimte echt te klein was.
 
Het was best druk en soms lastig om de aandacht te verdelen, maar zo’n leuke, bijzondere situatie maak je maar één keer in je leven mee. Zo stond een keer het badje klaar voor de ene baby, dan stond de andere moeder in de deuropening te wachten met een vraag over de borstvoeding. We hebben veel gelachen met elkaar en ook de mannen zagen de humor er van in. De laatste drie dagen waren eigenlijk alleen nog voor de ene moeder, maar je snapt wel als er gewogen werd of het badje klaar stond dan waren er opeens weer twee baby’s.
 
Een van de zussen was een beetje onzeker, omdat haar baby wat geel zag na de geboorte. Een verschil met de andere baby, die een mooi roze kleurtje had. Niets om je zorgen over te maken, maar ze werden wel met elkaar vergeleken. Ik hield de baby goed in de gaten en ik kon de vader en moeder geruststellen dat de baby niet ziek was. Aan de andere kant stonden ze ook samen te juichen als ze zagen dat het goed ging en de beide baby’s groeiden gelukkig als kool. Het was bijzonder om te zien hoe dankbaar en blij deze families zijn met hun pasgeboren kindjes. Met een grote glimlach op mijn gezicht trok ik de deur achter me dicht in Boxtel…
Ik ben benieuwd hoelang ze nog samen in één woning blijven, maar één ding staat voorop; deze familieband is uniek en ik zal deze ervaring nooit meer vergeten.
 
Henriëtte, kraamverzorgende Welkom Kraamzorg
Nieuwsitems

Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Klik hier

Werken bij

Lees verder