Home > Nieuws > 10 gebruikerstips XXL hydrofiele doek

10 gebruikerstips XXL hydrofiele doek

Zaterdag 01 Augustus 2020

Bij aanmelding voor kraamzorg ontvang je bij de intake een speciaal voor jou door Welkom Kraamzorg ontworpen XXL hydrofiele doek. Hieronder 10 praktische tips voor het gebruik van de XXL hydrofiele doek.

 1. Afdrogen in het bad
  In tegenstelling tot een handdoek is deze hydrofiele doek superzacht en kun je de tere huid van jou kindje er fijn mee afdrogen na het badje. Doordat het doek zo dun is, droog je ook gemakkelijk de oortjes, vingertjes en teentjes af.
 2. Veilig een boertje laten
  Na de voeding houd je kindje rechtop tegen je schouder zodat het een boertje kan laten. Leg eerst de hydrofiele doek over je schouder. Zo bescherm je kleding voor het geval er gespuugd wordt.
 3. Poetsen
  Even snel een mondje afvegen, een druppel melk van de bank verwijderen of de vloer redden van een omgevallen beker. Zorg ervoor dat je de hydrofiele doek altijd in de buurt hebt, deze neemt snel water op en is dus een ideale poetsdoek.
 4. Als omslag bij borstvoeding
  Geef je borstvoeding, maar wil je niet dat de kraamvisite of voorbijgangers meekijken? Doe de punt van de hydrofiele doek dan onder je BH-bandje en sla de doek om jouw kindje heen. Niemand die wat ziet en jouw kindje kan ook rustig drinken.
 5. In het bedje of in de kinderwagen
  Om te voorkomen dat je elke keer het matrashoesje van de wieg, ledikant of van de kinderwagen moet wassen, vouw je de hydrofiele doek als driehoek en leg deze om het matras heen. Het hoofd van jouw kindje komt hier op te liggen, dus als er gespuugd wordt hoef je alleen maar de doek te vervangen, handig!
 6. Als dekentje voor onderweg
  De warmte doorlatendheid van het fijne katoen van deze hydrofiele doek maakt het een ideaal dekentje voor onderweg.
 7. Op de commode
  Bescherm het aankleedkussen op de commode met de hydrofiele doek. Deze is gemakkelijk te vervangen.
 8. Autostoel beschermer
  De hoes van een autostoel was je niet zo gemakkelijk uit. Gelukkig past deze hydrofiele doek perfect in de stoel en is deze dun genoeg om geen ruimte voor jouw kindje in te nemen.
 9. Slab
  Krijgt jouw kindje de eerste hapjes of gaat jouw dreumes oefenen met zelf eten? De hydrofiele doek is lekker groot en knoop je gemakkelijk om als slab. Knoeien maar!
 10. Speelkleed op het strand of in het park
  De hydrofiele doek is een ideaal speelkleed omdat het opgevouwen niet veel plaats inneemt en uitgevouwen groot genoeg is om heerlijk op te liggen of spelen op het zand of gras. 

Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder