Home > Kraamzorg > Corona > Kraambezoek

Kraambezoek

Kraambezoek

In de corona periode volgen wij het RIVM advies op over het toestaan van kraamvisite. In samenwerking met BO Geboortezorg, onze brancheorganisatie, is uitgewerkt wat dit betekent voor de kraamzorg. Sinds 25 september is kraamvisite weer mogelijk, ongeacht het landelijke risiconiveau, behalve bij gezinnen met (een verdenking op) Covid-19, dan is kraambezoek niet toegestaan.

De volgende voorwaarden gelden in alle situaties: 

• In de ruimte moet 1,5 meter afstand houden mogelijk zijn 
• De bezoeker(s) moet(en) klachtenvrij zijn
• Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen
• De kraamverzorgende mag bepalen of ze in contact wil komen met het kraambezoek. Kraambezoek kan in een aparte kamer ontvangen worden of na de aanwezigheid van de kraamverzorgende.

Zo beschermen we jou, je kindje, jullie gezin en onze kraamverzorgenden. In ons werkgebied volgen we de ontwikkeling van COVID-19 op de voet. We willen graag de continuïteit van zorg en veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen, voor alle kraamgezinnen en hun pasgeboren baby's. Daarom vragen we om je begrip.

Gebruik mondmasker

Landelijk risiconiveau waakzaam
Het dragen van mondkapje is niet meer verplicht, maar de kraamverzorgende kan hiervoor kiezen om deze toch te gebruiken. Ook op verzoek van het kraamgezin kan in overleg gekeken worden of PBM gedragen worden. 

Landelijk risiconiveau zorgelijk of hoger

Bij binnenkomst draagt de kraamverzorgende een medisch mondmasker. Bij alle handelingen bij persoonlijke verzorging of lichamelijk onderzoek waarbij de 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zal de kraamverzorgende in principe een medisch mondmasker en handschoenen dragen. Ook bij de bevalling wordt door de kraamverzorgende een medisch mondneusmasker opgezet. Eventueel aangevuld met bril en schort. 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder