Home > Kraamzorg > Corona > Kraambezoek

Kraambezoek

Kraambezoek

In de corona periode volgen wij het RIVM advies op over het toestaan van kraamvisite. In samenwerking met BO Geboortezorg, onze brancheorganisatie, is uitgewerkt wat dit betekent voor de kraamzorg. Voor kraamgezinnen waar geen (verdenking op) Covid-19 is geldt dat afhankelijk van het risicogebied kraambezoek al dan niet mogelijk is. Bekijk hier het corona dashboard van de Rijksoverheid voor het actuele risiconiveau in jouw regio.

Uitgangspunten
Bij gezinnen met (een verdenking op) Covid-19 is kraambezoek niet toegestaan.

Bij gezinnen zonder (een verdenking) op Covid-19 geldt per 21 juli (zolang het risiconiveau zeer ernstig is):
Helaas is kraamvisite niet toegestaan.

Uitleg andere risiconiveau's:

Risiconiveau   Kraambezoek
Waakzaam   Kraambezoek is welkom. Er is geen maximum aan het aantal bezoekers
Zorgelijk   Het is mogelijk om zes bezoekers te ontvangen. Het dringende advies blijft om het bezoek zoveel mogelijk te laten komen als de kraamverzorgende niet (meer) aanwezig is. 
Ernstig   Mocht je wel kraamvisite willen ontvangen, dan is het mogelijk om twee bezoekers te ontvangen. Het dringende advies blijft om het bezoek zoveel mogelijk te laten komen als de kraamverzorgende niet (meer) aanwezig is. 
Zeer Ernstig   Kraambezoek is niet toegestaan.

 

De volgende voorwaarden gelden in alle situaties: 

• In de ruimte moet 1,5 meter afstand houden mogelijk zijn 
• De bezoeker(s) moet(en) klachtenvrij zijn
• Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen
• De kraamverzorgende mag bepalen of ze in contact wil komen met het kraambezoek. Kraambezoek kan in een aparte kamer ontvangen worden of na de aanwezigheid van de kraamverzorgende.

Zo beschermen we jou, je kindje, jullie gezin en onze kraamverzorgenden. In ons werkgebied volgen we de ontwikkeling van COVID-19 op de voet. We willen graag de continuïteit van zorg en veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen, voor alle kraamgezinnen en hun pasgeboren baby's. Daarom vragen we om je begrip.

Gebruik mondmasker

Bij binnenkomst draagt de kraamverzorgende een medisch mondmasker. Bij alle handelingen bij persoonlijke verzorging of lichamelijk onderzoek waarbij de 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zal de kraamverzorgende in principe een medisch mondmasker en handschoenen dragen. Ook bij de bevalling wordt door de kraamverzorgende een medisch mondneusmasker opgezet. Eventueel aangevuld met bril en schort. 


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder