Home > Ervaringen > Ervaringen februari 2021

Ervaringen februari 2021

Marjo is zeer liefdevol met ons en onze dochter omgegaan. Ze heeft ons rust en een fijn ritme meegegeven waardoor we een heerlijke (kraam)tijd hebben met onze dochter.
De borstvoeding liep al goed toen ik thuiskwam, hier heeft Marjo een aantal keer goed meegekeken en tips gegeven.
Marjo heeft contact gelegd met consultatiebureau en Lea aangemeld. Vanwege onze recente verhuizing uit Duitsland was zij nog niet bekend bij het consultatiebureau. Erg fijn dus!
Deskundig en op liefdevolle wijze werk verricht. Kon wat ons betreft niet beter.

                                                                                                    

Voor Welkom gekozen omdat Renee werkzaam is bij jullie en ik haar graag als kraamhulp wilde. Echter had Renee op dat moment geen mogelijkheden en kreeg ik iemand anders. Namelijk Antoinette. Heeel erg tevreden met Antoinette!!
Omdat de intake via beeldbellen was vond ik het wat minder persoonlijk alleen helaas biedt corona geen andere mogelijkheid.
Ik heb echt een droombevalling gehad en heb erg veel gehad aan de steun van Antoinette tijdens de bevalling!
Antoinette was erg lief voor onze zoon Floris. Ze heeft mijn partner en mij ook heerlijk in de watten gelegd tijdens de kraamweek! Ook toen we wat langer ons middagdutje hadden gedaan bleef ze tot we wakker werden zodat wij bij konden tanken.
Wij hadden ons geen betere, fijnere en lievere kraamhulp kunnen wensen dan Antoinette. Ondanks dat ik een andere voorkeur had aangegeven had ik niet anders gewild!!
Antoinette vroeg dagelijks hoe het met mijn borsten ging en keek mee met voedingen. Ze had zelf een professionele borstkolf die mij in de dagen van mijn stuwing enorm geholpen heeft. Ook tips zoals witte kool hebben goed geholpen!
Wij hadden ons geen lievere, betere en fijnere kraamhulp kunnen wensen! We hadden niet anders gewild en kijken enorm goed terug op de kraamweek! Antoinette was erg professioneel, lief en betrokken. Het was fijn om haar om ons heen te hebben en hebben beide ook wel weer wat traantjes gelaten toen ze wegging.

                                                                                              

Naast de positieve aanbevelingen van vrienden, waren we erg enthousiast over de matchmaker tool die wordt aangeboden door Welkom.
We zijn erg blij met hoe het intakegesprek is verlopen en de flexibiliteit die we hebben gekregen ten aanzien van ons verblijf in het buitenland, en Nederland rondom de bevalling.
Christien was fantastisch tijdens de bevalling en kon een goede balans vinden met onze doula en de verloskundige. Ook na afloop van de geboorte, in de eerste uren was het erg fijn dat ze er was. Ze heeft fantastisch geholpen!
Christien was geweldig als het gaat om de verzorging van alle gezinsleden. Haar ervaring is goud waard! Niet alleen op het gebied van verzorgen van het herstel voor de kraamvrouw, maar ook een luisterend en adviserend oor. De zorg voor de baby was geweldig, evenals het ondersteunen bij het op gang brengen van de borstvoeding, en het instrueren van de nieuwe vader in de verzorging van de baby, plus het opvangen van huishoudelijke taken in combinatie met haar geweldige kookkunsten!
Ook het uitleggen van de borstvoeding, de werking en het opgang brengen, het aanraden van de juiste producten. En het uitleggen van veilig slapen en bed opmaken voor onze zoon waren uitstekend!
De begeleiding bij het voeden van de baby, ons leren voeden volgens een schema, advies geven bij twijfel en fysiek ondersteunen bij het aanleggen was fantastisch!
Christien is erg cultuur sensitief wat erg prettig aanvoelt waardoor je haar snel vertrouwt. Daarnaast prikt ze door bepaalde zaken heen en heb je snel het gevoel dat je je emoties/ vragen en meningen met haar kan delen. Ze is nuchter en direct, deelt ook haar eigen verhaal en zorgt ervoor dat ze onderdeel wordt van het gezin in een kort tijdsbestek.
Zoals aangegeven in de survey, een geweldige kraamverzorgende! Het feit dat ze met pensioen gaat is welverdiend maar is ook zeker een gemis voor nieuwe gezinnen en Welkom Kraamzorg. We zouden haar graag voor een volgende gezinsuitbreiding opnieuw uitnodigen. Ze is ervaren, jong van geest en altijd goed gehumeurd! Hebben enorm gelachen, topvrouw! met een gouden hart.
Ik ben enorm tevreden met hoe de kraamzorg dienstverlening is gelopen, van het intakegesprek tot de kraamverzorgende zelf.

                                                                                                                                                                                                  

Bij zowel Saskia als Jeanne zijn we super tevreden over alles wat ze voor ons hebben gedaan. Naast de verzorging van Noek hielden ze ook de huishoudelijke taken bij, dit had niet gehoeven maar het was toch wel heel fijn dat alles bijgehouden werd. Er werd goed voor ons gezorgd, we kwamen niks tekort. Zelfs de kraamman kreeg een ontbijtje op bed. 

In het begin vond ik het lastig om Noek goed aan te leggen aan de borst. Maar met hulp van Saskia en Jeanne heb ik hier steeds meer vertrouwen in gekregen en ging het steeds makkelijker.
Heb een verplaatste thuis bevalling gehad in het ziekenhuis, er was geen kraamhulp aanwezig maar een stagiaire verloskundige. In de map van Welkom ontbrak veel informatie omtrent de bevalling, later hebben we het bevallingsverslag nog gevraagd en deze is per post opgestuurd. Dit was dus niet voor handen voor de kraamhulp. Dit zorgde voor enige verwarring.
Wij zijn super blij met de hulp die we hebben gehad van zowel Saskia als Jeanne! Even spannend toen bleek dat Saskia hier maar voor 4 dagen zou zijn, je hebt toch al zo’n vertrouwen opgebouwd met elkaar. Maar gelukkig hadden we deze vertrouwensband ook direct met Jeanne, en vonden we het helemaal niet erg dat we twee kraamhulpen hebben gehad. Twee super fijne, gezellige, hardwerkende kraamhulpen.

                                                                                                   

... ondanks alles was er 's nachts met code rood iemand die ons kwam helpen ondanks alle omstandigheden! Een bijzonder geboorteverhaal!

Afgelopen zaterdag op zondagnacht met de afgegeven code rood en de avondklok, mochten wij naar het ziekenhuis. Het was zover de baby had deze nacht uitgezocht. Door de weersomstandigheden spraken we met de verloskundige af in het ziekenhuis om te kijken of het echt zover was. De rit was pittig met weeen over de klonten sneeuw, schuiven van de gladheid en de harde wind maar om 3 uur kwamen we aan in het ziekenhuis. En na controle bleek dat ik al op 7-8 cm ontsluiting zat. De kraamzorg werd gebeld, vliezen gebroken en heel vlot konden we gaan persen. Precies op het juiste moment kwam Angelique binnen en zag ze precies de baby nog geboren worden met de laatste perswee. Op 7-2-2021 om 04:13 uur is onze dochter Yfke geboren. En om 7.15 uur waren we lekker warm en veilig thuis en heeft Angelique ons op gang geholpen. Een geboortedag met zoveel eromheen, covid, avondklok, code rood, en heel veel sneeuw om niet te vergeten.
En ondanks alles zijn jullie er!
Want een geboorte kun je niet plannen!

                                                                                                   

Hele fijne kraamzorg (Anita) veel ervaring en tips maar nooit opdringerig of dwingend. Gezellig een ongedwongen. Hele fijne kraamweek gehad.

                                                                                                   


Ik wil even doorgeven dat wij een hele fijne kraamweek hebben gehad met extra complimenten aan de kraamverzorgster Nel.
Wat een super lieve vrouw, heel behulpzaam heel erg lief voor onze 2 meiden en wat hebben we weer veel van haar geleerd.
Ook op gebied van huishoudelijke taken was alles keurig netjes zodat wij ons daarover geen zorgen hoefde te maken en extra konden genieten van onze 2 meisjes en kleine jongen.
Bedankt voor alles.

Groetjes
De Familie Smits

                                                                                                  

Wij hebben echt een super fijne kraamtijd gehad door Agnes!! We hadden het niet beter kunnen treffen! Wij zijn super blij geweest met Agnes! Mocht er nog een 2de komen zouden we haar zeker weer als kraamhulp willen. Hele lieve en sociale vrouw is ze!

                                                                                                   

Een erg fijne match gehad de vorige keer. Daarom deze keer ook gekozen voor Welkom. Erg fijn dat de kraamverzorgende zelfstandig te werk ging! Ook erg prettig dat er niet ‘gedwongen’ werd iets te doen (eten/douchen etc) het werd gevraagd en daar bleef het bij. Het was een erg fijne kraamweek en vonden het jammer dat het voorbij was! Naast dat het fijn is iemand in huis te hebben met kennis, was haar persoonlijkheid ook erg leuk.

                                                                                                 

Wilma heeft heel adequaat op getreden. Bleef nog langer waar nodig. Heel fijn. Wilma was een topper! Ik had me geen betere kunnen wensen. Ze hielp heel goed met de borstvoeding, bood een luisterend oor, legde alles goed uit. Dacht goed met ons mee. Zeer prettig. Vooral over borstvoeding weet ze een hoop en brengt ze het enthousiast, waardoor ik geen moment dacht aan opgeven. Wilma en mijn verloskundige kennen elkaar goed, dus dat werkt fijn. Wilma voelde ons goed aan. Wilma was echt een rots in de branding die ons op zoveel vlakken geholpen heeft. We waren echt heel blij met haar. Een ervaren kraamhulp, die weet waar ze het over heeft. Hands-on en gezellig! 

                                                                                                 

Angelique is een topper. Ze bracht energie mee en pakte alles op. Denk aan verzorging maar ook zeker aan huishoudelijke taken en omgang met ons eerste kind. De informatie die gegevens is wqs helder en duidelijk. De kraamverzorgende is vrolijk aanwezig maar pakt alles aan van verzorging van baby en moeder, tot de overige gezinsleden. Daarnaast pakt ze de huishoudelijke taken op zich en past ze zich aan waar dit nodig is. Ze bracht goede energie mee wat super fijn is maar wist dit goed te reguleren. Super fijn en hard werkende vrouw.

                                                                                                

We hadden niet beter kunnen wensen! Wies en Eline zijn geweldig. Opmerking: Zorgplan is gericht op moeder en kind, de vader zou in het format ook genoemd mogen worden. Wies en Eline hebben er zelf informatie bijgezet over de vader.

                                                                                                

Het intakegesprek was digitaal. Dit ging probleemloos. Van de drie kraamverzorgende die we hebben gehad hebben Annemieke het langst gehad. Annemieke was heel vriendelijk, behulpzaam en zeer deskundig. Met Annemieke hadden we ook direct een klik. Ze kon ons veel tips geven wat erg prettig was. Mocht er ooit een 2e kindje komen dan zouden we het super vinden om Annemieke weer als kraamverzorgende te hebben! Yvonne was de kraamverzorgende die we de eerste dag hadden. Omdat ik het minder prettig vond dat Zoë in de kamer naast ons lag gaf Yvonne als tip om de kinderwagen bak anders op de slaapkamer te zetten zodat Zoë lekker bij ons kon liggen. Dit vonden we een prettig idee. Zoë heeft die nacht bij ons geslapen in de kinderwagenbak. De volgende dag hadden we Ardi. Ardi had nog niks tegen ons gezegd en eerst met de verloskundige overlegd. Beide gaven na overleg aan dat ze de kinderwagen bak afraden iv.m. de verhoogde kans op wiegendood. We heb dit de dag erna ook aangekaart bij Yvonne. Yvonne voelde zich er niet heel lekker bij dat ze ons het advies had gegeven van de kinderwagenbak. Ze gaf ons aan dat de ene verloskundige het prima vind en de andere weer niet. Zeker omdat Zoë te vroeg geboren is wordt het nog wel eens geadviseerd omdat baby's die te vroeg geboren zijn zichzelf soms moeilijk warm kunnen houden. We hebben nu een co-sleeper aangeschaft zodat Zoë toch op een veilige manier bij ons kan slapen. Het is lastig om Ardi en Yvonne te beoordelen omdat we ze beide zo goed als maar dag hebben gehad. Beide waren erg vriendelijk en behulpzaam. Van de 3 kraamverzorgende die we hebben gehad hebben Annemieke het langst gehad. Annemieke was heel vriendelijk, behulpzaam en zeer deskundig. Met Annemieke hadden we ook direct een klik. Ze kon ons veel tips geven wat erg prettig was. Mocht er ooit een 2e kindje komen dan zouden we het super vinden om Annemieke weer als kraamverzorgende te hebben!

                                                                                                  

Via vrienden van ons die ook kraamzorg bij jullie hebben gehad en heel erg tevreden daarover waren Nel is een super lieve kraamhulp heel zorgzaam voor ons maar ook voor de rest van het gezin. We zullen haar daarom ook echt aanraden bij vrienden en of familie.


Wij helpen je graag met een warm welkom.

Onze pluspunten

Lees verder

Welkom baby's!

Lees verder

Samenwerkingen

Lees verder

Onze cursussen

Lees verder

Onze extra’s

Lees verder

Aanmelden

Lees verder

Werken bij

Lees verder